blogy

dalsi pokracovani, cca po pul roce

Zde davam aktualni vysledky:

BIO 09.01.2013-00:00: 

S-Natrium .  .  .  .  .  .            144 mmol/l      136-145   

S-Kalium  .  .  .  .  .  .           4.23 mmol/l     3.80-5.40  

S-Chloridy   .  .  .  .  .            103 mmol/l       98-107   

S-Kalcium .  .  .  .  .  .           2.42 mmol/l     2.00-2.75  

S-Urea .  .  .  .  .  .  .           6.87 mmol/l     2.80-8.00  

S-Kyselina močová  .  .  .      *     432 umol/l      220-420   

S-Celkový bilirubin   .  .           12.1 umol/l   <21.0

S-ALT  .  .  .  .  .  .  .           0.35 ukat/l   <0.73

S-AST  .  .  .  .  .  .  .           0.35 ukat/l   <0.67

S-Alkalická fosfatasa .  .           0.79 ukat/l     0.66-2.20  

S-Cholesterol   .  .  .  .           4.21 mmol/l     2.90-5.00  

S-Albumin .  .  .  .  .  .           48.9 g/l        34.0-50.0  

S-Gamaglutamyltransferasa            0.35 ukat/l   <1.77

S-Osmolalita .  .  .  .  .      *     296 mmol/kg     275-295   

S-Magnesium  .  .  .  .  .           0.95 mmol/l     0.70-1.00  

S-Kreatinkinasa .  .  .  .           2.38 ukat/l   <3.20

S-Triacylglyceroly .  .  .           1.03 mmol/l     0.45-1.70  

S-Glukosa .  .  .  .  .  .           4.52 mmol/l     3.60-5.59  

S-C-reaktivní protein .  .           <0.3 mg/l     <5.0

Kontroloval: 09.01.2013-14:07 Ing.GRUBEROVÁ Andrea

KO 09.01.2013-00:00: 

WBC .  .  .  .  .  .  .  .            6.3 x10^9/l     4.0-10.8  

RBC .  .  .  .  .  .  .  .           4.65 x10^12/l   4.20-5.90  

HGB .  .  .  .  .  .  .  .            152 g/l         140-180   

HCT .  .  .  .  .  .  .  .          0.423 1         0.400-0.520 

MCV .  .  .  .  .  .  .  .           91.0 fl         80.0-98.0  

MCH .  .  .  .  .  .  .  .           32.7 pg         27.0-34.0  

MCHC   .  .  .  .  .  .  .            359 g/l         320-360   

RDW .  .  .  .  .  .  .  .           12.0 %          11.0-14.5  

PLT .  .  .  .  .  .  .  .            186 x10^9/l     135-400   

MPV .  .  .  .  .  .  .  .             12 fl            8-12    

PDW .  .  .  .  .  .  .  .           15.0 fl         10.0-18.0  

PCT .  .  .  .  .  .  .  .           0.21 x10^-3     0.12-0.36  

Neutro#   .  .  .  .  .  .           2.75 x10^9/l    1.50-8.00  

Lymfo# .  .  .  .  .  .  .           2.41 x10^9/l    1.00-3.50  

Mono#  .  .  .  .  .  .  .           0.60 x10^9/l    0.10-1.00  

Eozino#   .  .  .  .  .  .           0.49 x10^9/l    0.01-0.70  

Bazo#  .  .  .  .  .  .  .           0.03 x10^9/l    0.01-0.10  

Neutrofily   .  .  .  .  .           43.7 %          40.0-75.0  

Lymfocyty .  .  .  .  .  .           38.4 %          18.0-48.0  

Monocyty  .  .  .  .  .  .            9.6 %           3.0-13.5  

Eozinofily   .  .  .  .  .       *    7.8 %           0.0-7.0   

Bazofily  .  .  .  .  .  .            0.5 %           0.0-2.0   

IG# .  .  .  .  .  .  .  .           0.02 x10^9/l    0.00-0.06  

IG  .  .  .  .  .  .  .  .           0.30 %          0.00-0.60 

Co se tyce protilatek proti Cpn, tak metodou ELISA:

IgA:2.172 (0-1)

IgG:1.529 (0-1)

IgM:0.679 (0-1)

Metodou WB:

IgA a IgG pozitivni a IgM negativni

Chlam. Sp vse negativni.

 

Co se tyce stavu, tak je vse o 100% lepsi. Jedu stale WP, mam za sebou asi 4 pulzy Enti. Po kazdem pulzu byl vzdy posun k lepsimu. Pri brani pouze Doxy a Sumamedu jsem nikdy nepocitil zadnou zmenu. Posledni pulz byl plny (5dni) a necitil jsem uz zadne herxy, obcas me pichlo v koleni, ale to je vse. Predchozi pulz jsem citil daleko vice. Zvazuji tedy, ze bych zkusil nasadit Entizol aspon na tyden, zda se neco jeste zlepsi.

 

Nemivam uz zadne kolapsove stavy, mozkova mlha se taky o 95% zlepsila, vypadam daleko lepe, nejsem bledy, klouby neboli.

Jedine co mivam casto vecer je, ze mi zcervena cely oblicej vcetne usi a krku. To bude asi nejaka reakce na doplnky(kyselina listova?) pripadne na atb.

Zvazuji tedy, ze bych zkusil nasadit Entizol aspon na tyden, zda se neco jeste zlepsi.

 

Takze tak spolubojovnici, jinak mi celkem pomohlo toto video. Je na kazdem z Vas, co si z toho veme.

http://www.youtube.com/watch?v=RkG9colhtC4

 

Tzv. proužky hodnotící metodu WB

Nemá někdo z vás kolegové v proužku IgG velkou stopu za číslicí 9? V popisu je  to 100kD (Daltonů). Rád bych si s ním porovnal diagnozu. Mám takové tušení, že když jsem pobil Cpn,Mpn atd a srovnal imunitu, tak na mě skočila mononukleoza. Já vidím souvislost s tím ulovením parazita křemelinou, protože po tom mi vyskočily příšerně jaterní testy. Přivedl mě na to nejprve ten doktor z Bulovky. Řekl mi ten den (28.12.) ,že podle jaterek mám mononukleozu. Ale za týden byl podle laborky závěr "Prokázané anamnestické protilátky bez známek aktivity infekce", přitom doktorka vidí v krku anginu tj. infekci. Obávám se, že veškerá hodnocení laboratorních testů a pacientů doktory na Bulovce jsou nějaká divná.

anti CMV KFR                               1:16

anti CMV IgM CLIA                       negativní

VCA IgM protilátky (ELFA)            IP=0,01       negativní

VCA/EA IgG protilátky (ELFA)       IP=1,84       POZITIVNÍ       (pozitivní od 0,20)

EBNA IgG protilátky (ELFA)           IP=9,14      POZITIVNÍ        (pozitivní od 0,20)

Na netu jsem našel u takových výsledků interpretaci možná reaktivace infekce. Nikdy jsem se na to neléčil a neměl to diagnostikované a podle doktora známé měl jste to a už to nemáte. Už sotva lezu a ATB najednou nepomáhají jako při předchozích léčebných kůrách. Předem děkuji za info. orel(-:D

Poraďte prosím..jsem bezradná

Po delší době zdravím všechny spolubojovníky a podávám info o mém zdr.stavu a zároveň si dovoluji požádat o radu.Zde je můj příběh.Momentálně nejsem na žádné léčbě,už cca rok,což je asi velká chyba.Bohužel jsem měla pocit,že se léčba nikam nehýbe,tak jsem léky vysadila a přemýšlela co podniknu dál.Viz.můj poslední příspěvek v mém blogu,ohledně mých potíží a výsledků testů.Samozřejmě,že jsem v pořádku nebyla a potíže byly,ale tak nějak jsem fungovala.Nicméně přišlo to jako blesk z čistého nebe.Počátkem listopadu 2012 mě přepadla hrozná bolest hlavy,kloubů,které bolí normálně,ale tohle bylo jiné.K tomu nevolnost a horečky okolo 38 st.Po pár dnech i průjem.Doplazila jsem se k obvodní,ta udělala CRP- 25 a nasadila Augmentin.bylo mi stále hůř,teploty spadly a já skončila i s dcerou,která to ode mne chytla v nemocnici na infekčním.Malá byla za 3 dny ok a já se v tom melu stále.Měla jsem zvýšené jaterky,dělali výtěry neg.Moč ok.prostě vše.byly jsme propuštěny domů.Mně stále bylo dál zle.Bolelo mě břicho,v noci jakoby se mi přeléval obsah ve střevech,pocity na zvracení,nevolnosti.Podstoupila jsem gastroskopii s odběrem biopsie k vyloučení Celiakie.Protože mi bylo stále zle byla jsem hospitalizována znova na infekčním.byly mi udělány tyto testy :HIV 1,2,hepatitidy neg.,ANA,ACLA,BETA - 2 GPI,EMA,ENA,Anti - tTG.,RETIKULIN,ASCA,ANCA,výtěr z konečníku a odběr stolice na parazity neg.CRP,KO klasicky v normě,jen málo bílých krvinek.Mezitím jsem absolvovala MRI mozku a míchy - vše ok.V tété odbě jsem již zhubla 7 Kg.Nemohla jsem jíst kvůli té nevolnosti.Po propuštění domů mi bylo cca 14 dní lépe.Začala jsem jíst,spát a myslela,si,že mám vyhráno.Když přišla menzes vše se vrátilo v plné síle.Ukrutná bolest hlavy,brnění končetin.kolapsové stavy.tachykardie a bolest břicha.Tentokrát už bez průjmů.Nemůžu vůbec spát,mám pocit vytřeštěnosti,neklidu nebo jak to popsat.Je mi na zvracení a myslím,že mi vyskočí srdce z hrudi..Nasadila jsem si ATD,které jsem měla doteď ve skříni a na noc musím vzít Lexaurin.Stejně spím chvíli a pak jsem zase jakoby v psychickém presu.Připadám si jako psychotik.Neumím to lépe popsat.Opět hospitalizace,opět nic nezjištěno.Byla naplánovaná kolonoskopie,kterou nemohu takto podstoupit.Nedovedu si v tomto stavu představit užívat projímadla a absovovat celou přípravu.Jsem hrozně slabá.Myslím,že se ve mně rozjela Borelka ještě víc?Nebo něco jiného?Jsem z toho nešťastná a nevím co dělat.Mám pocit totálního vyhoření,pocit,že vyskočím z kůže.Nejhorší je,že se bojím si vzít jakýkoliv lék,aby mě břicho nebolelo ještě víc.Mám naplánované EKG,EKG holter a zátěžový rotoped.To nevím jak zvládnu.Děkuji všem,kteří dočetli až do konce.Poradíte prosím něco?Děkuji a přeji všem hodně síly v dalším boji.

Světlo na konci tunelu to tedy zatím nebylo

Normal
0
21

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Normální tabulka";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";}

Bylo  to světlo protijedoucího vlaku.Po vysazení léků 20.10 mi pocit úplného zdraví vydržel 23 dní. I to je pokrok, protože v dubnu po vysazení léků mi ten stav neúplného zdraví vydržel asi 5 dní. 12. 11. ráno na odběrech u Klubala jsem byl ještě fit a večer mě začalo šíleně bolet v krku.. Bez teplot ,rýmy, kašle,nachlazení.  Vrhnul jsem se na parazity. Za dva dny jsem sehnal Noromectin  a užíval ho 4 x 4 dny 15 mg s třídenními pauzami. Do pauz jsem posléze přidal Opticide 6 až 9x600mg a Albendazol 4x200mg. Na Noromectin jsem měl ze začátku velmi  příznivou reakci, přestala bolest krku,ale za pár dní se zase vrátila. Po Praziquantelu a Albemedu jsem nepocítil nic. Pak jsem bral 4 dny  Mebendazol. Po první dávce 250 mg známý rychlý průjem a po dalších dávkách až 2x500mg denně již žádné reakce. Záda a krk se stále zhoršovaly a na jakýkoliv sport jsem mohl zapomenout.. Pohyboval jsem se už jen setrvačností. Těsně před vánoci jsem zkusil samotný Entizol 6 dní 3x3 tbl denně. Nijak to nepomohlo, stejně jako hrátky s alternativní medicínou Oberonem ,EAV a plazmováním. Reakce na plazmování nebyly žádné i když jsme absolvovali dvě dvouhodinové kůry dva dny po sobě. Kdyby to něco v těle pozabíjelo, tak to přece člověk musí pocítit nějakým zhoršením nebo zlepšením stavu, únavy atd.

Nechal jsem toho a protože Klubal byl mezi svátky nedostupný, a bolest krku šílená, tak jsem vyrazil 28.12 na Bulovku.. Obdržel jsem diagnozu angina (paní doktorka viděla v krku jeden čep, já viděl v zrcadle nastříklou strakatou sliznici) a jednu krabičku Doxy200. Za pár hodin po výsledcích  z laborky mi jiný doktor tvrdil do telefonu, že mám podle jaterních testů infekční mononukleozu a Doxy mám určitě dobrat. Vrátil jsem se na infekční ambulanci na Bulovku a s doktorem jsem to přes půl hodiny probíral. On mi chtěl léčit vysoký tlak a já po něm chtěl testy na mononukleozu, Cpn,Mpn a jiné infekce. Měl jsem s sebou papíry z dubna, že se mám vrátit za půl roku na serologická vyšetření. Mimo jiné jsem se dozvěděl,že testy jsou drahé a oni tam zachraňují umírající lidi. Na to jsem mu řekl, že bych chtěl zachránit teď a ne až budu umírat. Že bych si chtěl ještě plnohodnotného života užít jinak než lítáním po doktorech a zbytečným léčením symptomů místo příčiny, a že vím na vlastní kůži co ty neléčené banální infekce umí přestože podle nich neexistují. Koukal jak bílá vrána když jsem mu říkal,že jsem si (bohužel jen na čas) vyléčil bolavý záda trojkombinací Atb. Nakonec jsme si plácli, on mi vzal krev na CMV a EBV a já šel na internu nechat si vyléčit momentálně vysoký tlak. Vypadal, že si možná sežene nějaké nové informace o chlamydiích, boreliích a spol.

 Večer jsem našel v poště zprávu od Klubala, že mohu přijít v pondělí 31.12.na krev a hned po odběru si mohu vzít Atb. A tak jsem Nový rok oslavil novou dávkou Doxy a Klacidu po kterých se mi za 24 hodin výrazně ulevilo. To jsou ty placebo efekty. Po týdnu jsem začal hrát badminton a zařadil plavání a saunu.. 15.1. jsem byl u Klubala na konzultaci.. A tady teprve začíná můj současný problém. Hlava si občas dělá co chce (nechce pracovat) a tak jsem za 14 dní nebyl schopný sepsat doktorovi  v kostce průběh a  vývoj nemoci a léčby a hlavně co dál. Měl jsem to ale nachystané v hlavě a tak konzultace byla poměrně konstruktivní. Klubalova poznámka o horších jaterních testech   jako důsledek velkého množství Atp mně však zaměstnala natolik, že jsem mu nestihl říct svoji představu o další léčbě. Jaterní testy se mi zhoršily jen jednou ( na 4násobek horní meze), a to bylo po ulovení toho parazita křemelinou. Od té doby se mi zase zlepšují. Nyní mám bilirubin v polovině rozsahu,ALT 1,79 (původně bylo 2,78), AST 0,63 (pův. 1,77), limit je 0,62. Cholesterol slezl z 5,86 na 5,48. Takže 4 dny před odběry jsem dobral 6 denní kůru Enti 3x3tbl a předtím od 15.11 do 20.12 ďábelské kombinace Atp a přesto se mi játra úžasně zlepšila. A tak jsem vypadl z ordinace s recepty na měsíc a až to prý doberu v půlce února tak mám jít na krev . Za 5 měsíců Atb (Doxy/Mino,Azi/Klacid,Enti), ale až po přidání Entizolu na 3x3 tbl denně jsem  se dohrabal k pocitu plného zdraví. Přes dva měsíce jsem byl bez Atb a měl jsem představu, že buď budu brát totéž tu samou dobu a pak nějakou menší dávku pár měsíců, anebo nasadím něco silnějšího- Rifa,Tini . Představa ,že za měsíc té samé kombinace se dočkám pocitu zdraví je sice krásná, ale obávám se ,že nereálná. Dnes jsem sice dostal od Klubala e-mail ,že mám u něj recept na 2 balení Tinidazolu 2x2 tbl denně. Ale půlka února je tu coby dup a já bych měl Atb vysadit a čekat pár týdnů co bude dál ? A to vše jen proto, že jsem to neměl sepsané a to nejdůležitější tj. jak dál, jsem mu nestihl ani přednést. Asi si budu muset zaplatit u něj další návštěvu za dva týdny a jít tam bez odběrů jen s návrhy co dál. Za těch půl hodiny co u něj člověk je se nedá všechno stihnout. orel(-:D

Ach tie črevá, prosím poraďte...

Zdravím Vás ľudkovia a prosím o radu,

opäť mám problémy s hnačkou. Mám pocit, že to prichádza v etapách. Posledne to začalo 9. januára spolu s menštruáciou /čo je u mňa bežný sprievodný jav, ale obvykle len prvé dva dni/, no bohužiaľ to trvá do dnes. Predtým som mala problémy niekedy pred sviatkami. Upravilo sa to a znova začalo toho 9.1. Pred troma dnami som teda nabehla na sucháre, natural ryžu, čučoriedky, banány a pomohlo, dva dni bolo všetko oukej, stolica sa upravila. Tak som včera pridala paradajky /krátko opečené na olive oil/, ktoré som si dala s bielou ryžou...nuž a ráno som už letela. V priebehu dňa nezvyknem ísť na WC, ale pobolieva ma podbruško /to som predtým nemala/. Užívam probiotiká, nasadila som si aj Hylak, ale akoby to bolo prd platné :o( 

Rozmýšľala som preto, či by nebolo vhodné vysadiť ATB /som na DOXY a AZI/. Viete, na tej diétnej strave to bolo fajn, ale nemôžem tak jesť stále. Som bola celá happy, keď som si včera dala tie paradajky.  

Rifampicin - update léčby

Ahoj, tak dneska jsem přidal Rifampicin 2x300 mg. Hned po první dávce ráno jsem šel močit a docela jsem se zhrozil, protože moč byla silně oranžová. Na internetu jsem četl, že to je normální. Zbarvila se tady někomu moč také tak rychle, hned po první pilulce? Jsem z toho docela vyděšený! Dále jsem o obědě měl trochu žaludek na vodě. Pálení močové trubice se také zhoršilo a její ústí více zarudlo. Takže celkově pozoruji zhoršení stavu. Dá se to nějak vysvětlit? Přece jsem antibiotika přidal a neubral. Může to být odumírací reakce? Teď jsem tedy na plných dávkách Strattonova protokolu, tedy:

DOXYBENE  2x100 mg

KLACID SR  2x500 mg

ENTIZOL     2x500 mg

RIFADINE    2x300 mg

Z toho kvanta léků už začínám mít respekt, aby mi to neoddělalo játra nebo ledivny. Dnešní náhlé zhoršení stavu mi také nepřidalo. Ocením jakoukoliv reakci nebo radu. Mám z toho trochu strach. Mockrát děkuji.

Bacha na Kortykoidy

Tak je mne smutno napíšu sem jak to se mnou vypadá..Po zesílení atb boxi mne začalo otékat i pravé koleno a ortoped mne tam dával pořát injekce na týden se to zlepšilo a po týdnu zase otok a tak dokola u obou kolen od létza to druhé trošku později. já vůl jsem si myslel že to jsou atb.. a po návštěvě  dr.Klubala mne přidal entizol Kolena bolela jak hrom po entyzolu a při té příležitosti jsem se ptal na tu látku co mne tam ortoped píchá že se již bojím si to píchat a byli to kortyoidy a pruser uplně mne o rozhodilo imunytu a co jsem si je nedal píchnout tak mám brutál otelá obě kolena a jsem víceméně ležák..je to v pr..Na bor.servru jsem se dočetl že pokud se kortikoidy dávaj s atb tak vyvolávaj záněty a naruší to imunytu .. jak jsem  moh narazit na takového doktora kreténa co si na něm vezmu...tak se modlím ať se to trošku spraví..takže všichni bacha na kortikoidy...

Zápal močových ciest

Ahojte,

chcem sa poradit s Vami skúsenejšími.....minulý týžden som začala mat problémy s močovými cestami, cez víkend som dostala tak silné bolesti, že som skončila na urgente. (neuveritelné pocity, pálenie pri močení aj po močení, svrbenie) Podstupila som urologické vyšetrenie (cievkovaný moč je negatívny), gynekologické vyšetrenie (všetko negatívne). Pytam sa ako je možné že mam všetky negatívne vysledky a pritom tak silné bolesti? Je možné že mam skreslené vysledky v dôsledku dlhodobého uživania Minocyklinu a Azi? Čo si o tom myslite?

Aj napriek negatívnym vysledkom mi bol predpísaný ZINNAT 500mg, mam pokračovat v užívaní minocyklinu a Azi,alebo ich mam na pár dní vysadit? (Zinnat mam na 10 dní).

Budem Vám vdačná za každý názor. Dakujem.

DAdka.

pulzy

Zitra bych mela zacit s prvnim pulzem Enti..no mam z toho docela dost nahnano..asi si netroufnu hned na pet dni za sebou..pokusim se vydrzet aspon dva..ale nevim,prosim,dejte vedet vy jak jste zacinali a poradte jak je bez problemu prezit..dekuji a take v jakem sledu je berete s ostatnimi atb

odchod z bytu / plneho plesene+black mold

zaznam do dennicka liecby: v prvom rade, je nacase sa ospravedlnit, ak som pri vyostrenejsich konfrontaciach z min tyzdna niekoho urazil, nastval atd tak fakt sorry...len dodam, ze ludia neprezivajte az tak silno niektore vymeny...je to zbitocne sa hadat, zivot ide dalej...

veci o stahovani sa tu moc bezne neriesia, ale tento zaznam pokladam za dost dolezity v ramci liecby...neviem ci zasiahol osud cico ale vsetko sa v zivote deje z nejakej vyssej priciny...a su veci, ktore neovplivnime...

takze pred vianocami mi zvonila suseda na dvere, ze jej zateka odomna, kedze u mna ale nebolo vidiet ziadnu chybu, a ani udrzbar ju nevidel, tak chyba musi byt niekde v stenach...prasknuta rurka s najv pravdepod teplej vody. kedze agentura u ktorej mam byt sa moc neponahlala to poriesit, suseda to uz nevydrzala a kedzse jej zatekalo do lustra atd - proste elektrika tak zavolala fizlov a ti upozornili agenturu a ta vypla teplu vodu u mna az kym to neporiesia...takze samozrejme ze v tychto podmienkach som sa s tou agenturou dohodol, ze mozem vypadnut bez 3 mesacnej vypovednej lehoty a este mi docvaknu zvysok mesiaca. takze som sa prestahoval do takeho slusneho apart-hotela kym nenajdem nieco nove. co som ale zistil na moje prekvapenie, nemal som black mold len v rohu izby, ale aj za postelov! presne v mieste kde som mal hlavu nonstop, tazke som od toho spal a vylihoval tak na centimetre, ked vezme do uvahy drevenu listu postele...ked som budoval tu ikeacku postel, ta plesen tam nebola! resp mozno bola, kedze je to cele pod tapetou a casom vysla von. tot ona na spodku...

a teraz plesen v uplnom rohu izby ktora tie 2 roky mojej existencie vystrcila casom rozky a bujnela a bujnela...