Blog uživatele pidalka

Zvětšené uzliny

Přidala jsem ke kombu (Mino, Azi, Enti) ještě i Benemicin a zvětšily se mi uzliny v tříslech. Nikdy dříve jsem tento problém nepozorovala - mám je celkem citlivé a tak si je docela často kontroluji, takže bych si toho všimla. 

Asi týden po začátku braní Bene jsem měla nějakou virozu a zvětšily se mi uzliny na krku, ale to u mě není tak neobvyklé. To jsem nějak zpacifikovala, vlezlo mi to trochu na dutiny - měla jsem paniku, že je to "zase" všechno tady, ale proplachovala jsem, dávala jsem solux a pomohlo to. Ale pak jsem si všimla toho zvětšení v tříslech, nejdříve jen malinko, ale teď tam mám uzlíky jako malé hrášky - nijak zvlášťo to na dotyk nebolí. Jen mě v průběhu dne začne trochu i pobolívat noha - jako bych měla skříplý nerv nebo tak něco, ale žádná výrazná bolest, jen se na to dost soustředím.

Ty uzliny mě dost vylekaly, tak jsem šla raději za obvodní, po drobné výměně názorů mi tedy vypsala poukaz na sono, ale až na 16. 12. Mám z toho docela obavu. Gynekologické problémy nemám, resp. nic nového. Gynekoložka mi dělala stěry na bakteriální infecke i sono před asi měsícem a půl, včetně kontroly čípku na HPV a všechno v pořádku. Nemám ani žádné problémy. Kromě tedy toho, že mi v testech vychází Trachomatis - ale to už přes ten rok a nikdy jsem neměla s uzlinami problém.

Nevím, zda to spojovat s tím Benemicinem - píšou u něj, že dobře do uzlin proniká, zda to můžu brát tak, že je dráždí? Mám z toho docela hrůzu. Vím, že se s tím setklo více nemocných, ale mě se to objevilo až skoro po roce léčby :( Díky moc za názory.

MYCOMAX - jak brát

Opět vás prosím o radu. Zřejmě (testy to potvrzené nemám) se mi projevila kvasinka "tam dole" :( A ve vlasech (seborea). Klubal mi tedy napsal Mycomax 150. Nakonec se mi podařilo přesvědčit moji kožní, aby mi ho předepsala na úhradu pojišťovny (Klubal píše jen na pacienta), ale napsala mi 7 tablet po 100 mg. Nevěděli jsme, že to balení 3 x 150 mg je bez doplatku a už mi neumí vystavit nový recept do příští středy, takže mám tyto. 

Ten 150 mg bych měla dle K. brát 1x týdně (ale mám 100 mg) 

A jak to brát - beru Mino 1-0-2, Azi po, st, pá a Enzi 3 dny, 14 dní pauza. Enti mám začít pulzovat v pátek. Ty kvasinky nemám myslím nijak moc, ale cítím nějaký "diskomfort" :( (jazyk zatím čistý). 

A teď otázky jak to brát - dneska? Posunout raději pulz Enti nebo to nebude vadit? Raději pauzu od ATB - můžu to vzít "na noc"? Tablety nejdou půlit :( brát 200 mg nebo těch 100 mg? 

Moc se omlouvám, že po vás vždy jen něco chci a sama moc nepřispívám. Jsem tady téměř denně, ale nemám tolik zkušeností, abych si troufal radit a nechci se zaplétat do "sporů" - cítím se mírně nepatřičně, že vám také nemůžu pomoci :( 

Ale moc vám děkuji!!

KOUPÍM - Artemisin/Pelyněk

Koupím Artemisin - Pelyněk roční, nejlépe od Swansona. Díky moc za případné nabídky.

KOUPÍM - Minocyklin, Sumamed

Dobrý den, nemá prosím někdo na prodej Minocyklin a Sumamed (nemusí být případně celé balení, jen na překlenutí). Velmi děkuji za info do zprávy.

První testy Dr. Klubal

První testy u Dr. Klubala (13. 10. 2015)  - pouze pozitivní, či zvýšené hodnoty (ostatní hodnoty v dané kategorii jsou v normě). V závorce jsou uvedeny referenční meze.

--------------------------------------------------------------------------------

Buněčná imunitaCD3+ (T lymfocyty) 85 (48-84)

--------------------------------------------------------------------------------

Imunoglubily

IgE celkové 248 (2-150)  - naznačená alergická konstituce - nejedná se o nic výrazného, konkrétní alergie nejsou detekovatelné

--------------------------------------------------------------------------------

Biochemie - základ

Urea - močovina 2,3 (2,6-6,7)

--------------------------------------------------------------------------------

Lipidový metabolismus

Cholesterol 5,49 (2,9-5)

--------------------------------------------------------------------------------

Hormony

SHBD 180 (26,1 -110) (beru antikoncepci, nevím, zd to může mít vliv)

--------------------------------------------------------------------------------

Moč - chemicky

pH 7 (4,50 - 6)

--------------------------------------------------------------------------------

Pohlavně přenosné infekce

AB/Ureoplasma urealyticium IgG 32 (0-10)

ve vzorku moči jsou přítomny uregonitální mykoplasmata, nelze je však blíže specifikovat

--------------------------------------------------------------------------------

Gastrointerstinální infekce

AB/Yersinia e. IgA 49,5 (0-10)

AB/Yersinia e. IgG 18,3 (0-10) 

Zvýšená hladina IgA protilátek. Časnou fázi infekce nelze zcela vyloučit. 

--------------------------------------------------------------------------------

Herpetický blok (jsem v observaci kvůli genetickým změnám na děložím čípku, biopsie OK, poslední testy OK)

Ab anti VCA EBV IgG CLIA +, hodnota 79 (bez mezí)

Ab anti EBNA-1 EBV IgG CLIA +, hodnota 39,50 (bez mezí)

Ab anti HSV 1,2 KFR hraniční, hodnota 1:8

Ab anti CMV IgG CLIA +, hodnota 68 (bez mezí)

--------------------------------------------------------------------------------

Respirační infekce

Ab Anti Mykoplasma pneumoniae KFR pozitivní, hodnota 1:16+ (bez mezí)

ab anti Bordetella pert/parapert IgG ELISA +, hodnota 17,93 (bez mezí) - na infekčním mi lékař řekl, že by to mohlo být pořád po očkování (?)

--------------------------------------------------------------------------------

Chlamydie

Ab anti Chl. penumoniae IgG IF 1:16 ++ (bez hodnoty a mezí) (IgM <1:10, IgA <1:16) - tedy chronické?

Ab anti Chl. trachomatis IgA IF 1:16 + (bez honoty a mezí) (IgM <1:10) - tedy chronické a aktivní?

Ab anti Chl. trachomatis IgG IF :16 + (bezhodnoty a mezí)

 

Chlamydie Elisa

Ab anti Chlamydia sp. IgA ELISA + (hodnota 1,05, bez mezí)  (IgM - negativní) 

Ab anti Chlamydia sp. IgG ELISA + (hodnota 1,06, bez mezí)

Ab anti Chlamydie Trachomatis IgA ++ (2,53, bez mezí) (IgG negativní)

--------------------------------------------------------------------------------

Neuroinfekce

Borelie Afzelii, gar - negativní

proužky - Boreliozu Dr. Klubal nezmínil jako problém - takže doufám, že to mohu brát jako negativní!

IgG - 0,1, asi 8 (není u něj uvedeno číslo - mezi 4 a 12)

IgM - jen u 0

 

Nasazen:

Minocyklin 50-0-50 (doufám, že budu snášet a navýším)

Sumamed 250 pulzne po - st- pá

Doplňky: NAC 600 mg, vit. C 2-3 g, vit D, vit. B12 podjazkykový, horčík, vitamín E, lactobacily 40 mld denně, Q10, selen, oregánový olej, extrak z olivových lístů, carbofit 

Powered by Drupal - Modified by Danger4k