Deficit imunoglobulinů ve třídě IgM.

To je  pro mě nejpřekvapivější změna posledních laboratorních výsledků. Může to být důvod proč tělo nevytváří ve třídě IgM dostatek protilátek?  Překvapivé je to proto, protože buněčná imunita, kterou jsem měl rozhašenou se srovnala naprosto luxusně do normy.

Výpis špatných výsledků:

WBC                          3,1                   limity 4,0-10,0

Neutrofily abs.           1,43                            2,0-7,0

Bilirubin celk.             19,8                            0-18,7

ALT                            1,41                            0-0,68

AST                            1,01                            0-0,62

CK-kreatinkináza       6,02                            0-5,15

Cholesterol                6,26                            2,9-5,0

pH moči                      6,5                              4,5-6,0

Imunoglobuliny IgM  0,34                               0,40-2,23

Zoologická zahrada

Anaplasma       IgG IF                                     1:64 +/-           stejné  

Helicobacter IgG ELISA                                 +24,1              stále klesá

Chl. Pn.  IgG IF                                              1:16 +++         jedno + přibylo

Chl. Sp.  IgM ELISA                                      +/- 0,92           původně bylo negativní

Seznam antigenů a stop v proužcích na borelie beze změn.

 

Takže výsledky od Klubala jsou docela dobré. Realita je ale bohužel jiná. Po saunové terapii v první půlce února jsem byl fit a mohl jsem sportovat dle libosti. Pak mě na čas plně vytížila robota a po amatérském badmintonovém turnaji před týdnem už jsem tušil, že nebude nejlépe. Aspoň ,že jsem partnerku dotáhl na krásné druhé místo. Šílená bolest krku, slabost a únava mě dohnala ve čtvrtek v poledne opět na Bulovku, protože návštěva u Klubala je ve hvězdách. V čekárně bylo veselo,lidi tam čekali půl dne, ale když jsme zjistili, že trénujou na páteční stávku doktorů, tak jsme jim začali fandit.

Vzali mi krev a v pátek mi po telefonu sdělili částečné výsledky s hodnocením že je to viroza accuta a mám si na dva týdny lehnout. Žloutenka A a mononukleoza již kdysi dávno prodělaná a teď jen anamnestické protilátky.Zbytek výsledků bude za týden. Budu se muset jít zeptat do Motola na výsledky. Před rokem mi dr.Kubík nic takového nenašel. Už teď mi stoupá tlak. V dubnu jsem po nich chtěl kopie laborky pro Klubala a nepochodil jsem. I Motolského ombudsmana jsem na ně poštval ale pak jsem to raději vzdal. Nebyl jsem zrovna v kondici se s nimi hašteřit.

Tak si na dva týdny lehnu a pak si asi půjdu hledat novou práci, protože šéf nemá rád nemocné lidi. Jak to tak vidím, tak bych mohl dělat doktora na Bulovce na infekční ambulanci. To jejich zaklínadlo „měl jste to a už to nemáte“ umím přednést docela přesvědčivě. Orel (-:D

Něco o imunoglobulinech jsem

Něco o imunoglobulinech jsem našla na:http://www.immunoflow.cz/laborator/informace-pro-pacienty/vysetreni-protilatek Snížené IgM znamená asi imunodeficit, nebo to, že se člověk již nesetkává s cizorodou látkou. Ještě dotaz, dočetla jsem se o injekcích imunoglobulinu. Máte s tím někdo zkušenost?

Já si nechávám píchat

Já si nechávám píchat Igamplii, žádný zázrak se nekoná, ale je fakt, že pomůže a cítím se po ní lépe.

Moje tělo už není moje, teď je ze mě chodící mikrobiální Noemova archa, a proto se držím hesla "Usmívej se, bude hůř!" :)

Pro injekce si se rozhodla

Pro injekce si se rozhodla protože si měla snížené hodnoty Ig nebo aby se is nakopl?

.

.

Moje tělo už není moje, teď je ze mě chodící mikrobiální Noemova archa, a proto se držím hesla "Usmívej se, bude hůř!" :)

Aby se nakopl is a protože

Aby se nakopl is a protože jsem měla v kuse několik měsíců problém s ibńfekcemi HDC. igamplii mi na to doporučil Klubal sám. Trochu pomohla, ale ten krk dal pokoj až po nasazení Isoprinosinu.

Moje tělo už není moje, teď je ze mě chodící mikrobiální Noemova archa, a proto se držím hesla "Usmívej se, bude hůř!" :)

Ja ti nevim, me vzdycky u

Ja ti nevim, me vzdycky u Klubala vyleze jednou to a jednou ono, takze pokud to tam nevyleza opakovane nebo se nejedna o nejake hrozne hodnoty, tak to neresim, protoze na pristich testech je to zase v norme. Cim to je, nevim, mozna jak se to v tom tele vsechno mele a dochazi k ruznym procesum vymirani, obnovy, zamoreni toxiny a odbouravani, tak zalezi v jake fazi se clovek zrovna nachazi, kdyz jde na testy a podle toho to vypada. Neutropenie a nizke wbc casto svedci pro nejakou akutni infekci, taky mas podle testu zjevne zatizena jatra a ledviny, ale co presne za tim stoji, ti nereknu. Taky nevim, jestli ted nejake leky beres nebo ne..

Na Wheldonove/Strattonove protokolu od 02/2006 do 10/2011 pro tezky unavovy syndrom, fibromyalgii, bolesti kloubu, intestinalni potize a milion dalsich problemu..

1.3. jsem skončil s lékama

1.3. jsem skončil s lékama protože jsem necítil žádný posun k lepšímu na rozdíl od minulého roku. Jaterní hodnoty mi vyskočily po tom ulovení parazita v září a od té doby lezou dolů. Ale mám pocit ,že mi to rozjelo mononukleozu a žloutenku A. Prostě nějaká viroza se mě drží od konce roku a na ATB moc nereaguje. Proč ledviny? orel

U nás na viry Isoprinosine,

U nás na viry Isoprinosine, jsem na něm cca 14 dní a postavil mě na nohy doslova. Více to rozvedu v mém připravovaném blogu po zítřejší konzulatci u Klubala, ale udělalo to se mnou takové věci, že jsem ukončila PN a mám za sebou dvě 12ti hodinové šichty, které jsem si odkroutila teď o víkendu. Žiju a co hlavně funguju, normálně! Hurá!

Moje tělo už není moje, teď je ze mě chodící mikrobiální Noemova archa, a proto se držím hesla "Usmívej se, bude hůř!" :)

To zni skvele. Akorat

To zni skvele. Akorat nevychazim z udivu, ze to jsi z Klubala vylakala ctyrkombinaci atb, pak fluko, igamplii a isoprinosin a vsechno jsi to do sebe narvala, jo? Tak to je slusny. Kolik toho isoprinosinu beres? Ja tak rada ctu takovehle story, ale vzdycky si rikam, proc me to taky tak nenakoplo, brala jsem ho 2 mesice a vubec nic to neudelalo, uplny prd.

Na Wheldonove/Strattonove protokolu od 02/2006 do 10/2011 pro tezky unavovy syndrom, fibromyalgii, bolesti kloubu, intestinalni potize a milion dalsich problemu..

No jo, vylákala a všechno po

No jo, vylákala a všechno po mailu ;) Beru ho 500mg ráno a 500 mg večer. A to všechno do sebe zvládám cpát a snáším bez herxů asi jen proto, že jsem fakt měla kliku a podchytla to včas, relativně, za nějakechj 10 let bych taky byla už v prd...

Moje tělo už není moje, teď je ze mě chodící mikrobiální Noemova archa, a proto se držím hesla "Usmívej se, bude hůř!" :)

.

.

Moje tělo už není moje, teď je ze mě chodící mikrobiální Noemova archa, a proto se držím hesla "Usmívej se, bude hůř!" :)

Ledviny ne, prehlidla jsem

Ledviny ne, prehlidla jsem se, sorry.

Na Wheldonove/Strattonove protokolu od 02/2006 do 10/2011 pro tezky unavovy syndrom, fibromyalgii, bolesti kloubu, intestinalni potize a milion dalsich problemu..

Orle, já bych na to nahlížela

Orle, já bych na to nahlížela tak, že se v těle něco děje. Bez atb jsi chvíli, tak to se musíš min. 3 týdny pozorovat, abys mohl dělat závěry. Pokud by se to vracelo zpět tak bych nasadila zase protokol a postupně zkusila nějakou změnu atb, pokud by opět nebyly reakce. Zkusil jsi něco proti těm virům - třeba vyžebrat nějaká antivirotika (v Němcích dávají Delimmun nevím co je u nás alternativa)? Příp. z přírodní apatyky zařadit GSE nebo L-lysine?

Na WP 06/2012-04/2013 (atb, atp,antimykotika,alternativa),15 let bolesti hlavy,od 04/2012 pálivé bolesti hlavy,zad,srdce,kompletní insomnie,tuhnutí krku,od 06/2013 zbývá-slabý tinitus, občas bolest zad

Orel ponevac jsem mela 2

Orel ponevac jsem mela 2 Zloutenky A a jeste B nemoc z povolani zdr sestry tak  nic s tebou delat nebudou  chce to jaterni dietu  ,klid ostropetrec ,lagosa  essentiale forte ,jatra maj velikou schopnost se obnovovat mela jisem i EBV mono a jatra se srovnala na jatra je dobry STRAKLE V BRNE  udela dost dobry rozbor  ja A zloutenku prechodila taky nevedela  tohle se srovna jen pro utechu ze to nini katastrofa ostropercec je fakt na jatra nejlepsi osobni zkusenost drz se

Díky za útěchu Jano, ale o

Díky za útěchu Jano,

ale o játra  strach nemám. Testy se mi lepšily vždy bez ohledu na to co jsem zrovna dlabal za ATB nebo ATP. Mě štve ten bolavý krk ,který mi občas brání normálně fungovat a myslím,že by mohl souviset s tou někdy přechozenou mononukleozou. Zkusím Niacin. Třeba prokrvuje kromě pokožky i sliznice a něco to udělá. orel

Ahoj Orle :o) Tak s tím krkem

Ahoj Orle :o) Tak s tím krkem jsme na to stejně. Tak nějak mi na to taky nic nepomáhá. Ale Isoprinosin je dobrej lék. Ten mi vždycky předepisoval ten můj alergolog, plus další léky na podporu imunity. A držel mě "nad vodou" celých 20 let. Jenže bohužel v roce 2010 zemřel, a od té doby jsem v p.... :o(

Já nejsem já....  :o(

Orel sice dávno odletěl do

Orel sice dávno odletěl do lepších lovišť, ale a tím IgM kdyby to někoho zajímalo jsem zpětně vzato na tom stejně:

 

8.11.2002    --   IgM  0,53g/l  (0,70-2,00)

16.7.2007    --   IgM  0,44 SNÍŽ.

11.11.2011  --    IgM  0,31   g/l  (0,40 –2,23)

3.12.2012    --   IgM  0,28   g/l  (0,40 –2,23)

Po létech bloudění močálem černým podél bílých skal jsem se dopracoval k injekcím Gammanormu. 

 

Pro zajímavost jěště sedimentace:

12.11.2002      8 mm/hod

11. 08.2006      3 mm/hod

12 01.2007       4 mm/hod

17.06.2007     14 mm/hod

20.11.2007      10 mm/hod;   20 mm/2 hod

 9.10.2008      20 mm/hod;   48 mm/2 hod.

 1.12.2008      15 mm/hod;   40 mm/2 hod

19.10.2009     18 mm/hod 

13.11.2009    14 mm/hod;    30 mm/2 hod

28.07.201010 mm/hod  a zase málo krvinek červených 4,37 (ref. mez 4,50 –  6,50 *10 na 12/l)

13.4. 2015     25 mm/hod

29.12.2015    79 mm/hod

13.5. 2016     33 mm/hod

28.1.2020             49 mm               ref. 2 – 37

 

 

 

březen 2013 ukončení CAPu 

No, lenže tento typ vyšetrení

No, lenže tento typ vyšetrení má málokto robený a samozrejme nekomentujem stav, že sú dve možnosti a) za vlastné, čo znamená prachy a "vopruz", a béé) ako hovoria ovečky: skúsiť od obvodnej a tá pozrie a povie: "A preboha načo?!" Skúste radšej cvičiť, behať a jesť pestrú stravu... 

No já to měl. Leč mi to bylo

No já to měl. Leč mi to bylo jaksi na dvě věci na h... a na nic. Všimni si data prvního zjitštění - 8.11.2002! Pravda v Praze nebylo zrovna blaze, bylo tu moře! Teda v listopadu již zase vyschlo, a snad dalších tisíc let tu nebude! Zkrátka byly jiné starosti. Ordinaci praktika odnesla voda, alergologička, která to zjistila, to nízké IgM, měla problém s domácím, snad jí zboural schody, či co to mlela... Zkrátka, dlouho nic, až teď po 18 letech ten gamaglobulin si mne našel... Pravda šel jsem mu naproti, ale byla to cesta nevyzpytatelná, per aspera ad astra, tedy přes překážky ku hvězdám! 

březen 2013 ukončení CAPu 

Trošku od témy, ale

Trošku od témy, ale "rozkotúľať to tu kus treba"... Keďže si tu z toho podaktorí urobili tržnicu, zato sem aj chodia všelijaké ukrajinské a anglické spamy, lebo nákup a predaj sú čarovné slová. Inak veľkú vodu v Prágli si pamätám dobre, šaliny namiesto metra a tak... Tému s gamaglobulínom rozviň trochu prosím. Dik!

Problém je jak rozvést. Ale

Problém je jak rozvést. Ale asi jde o to, že spousta lidí má protilátky proti kdečemu a je jim prd. Jiné to ale porazí, a protilátky ani nemají nebo nic moc. Možná je to proto, že mají nějaký problém s imunitou. Třeba to CVID – Common variable immunodeficiency – běžná variabilní imunodeficience, ale bohužel to běžným mudrcům nic neříká. Těch variant nedostatečnosti obranyschopnosti těla je mraky. Každopádně ale bez těch dábelských kombinovaných ATB protokolů to nejde. Za prvé dokud člověka nějaká ta nákaza člověka neskolí, nikdo imunitu nezkoumá, a když už jo, obyčejně je pacoš nákazou již prolezlý. Takže je nutno nejdříve vyhnat breberky a pak podpořit imunitu podle potřeby. Bohužel tenhle předešle zjednodušený problém je řešen standardně tak, že 14 dní nějakých atb a pak nic! Čili NÁKAZA NEDOŘEŠENA A NEDOSTATEČNOST IMUNITY TAKTÉŽ. A výsledek je, že breberky nás požírají dál...

březen 2013 ukončení CAPu 

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

Powered by Drupal - Modified by Danger4k