Potrebujem radu

Ahoj všetkým. Rád by som s vami zdielal skúsenosti a rady ako začínat s liečbou a ako ju zvládat.

Po niekolkoročných problémoch cca 10r. a to opakovaných zápaloch priedušiek,neskôr permanentného zápalu /indikovaný ako chronická bronchitída/ a bolesti pohrudnice, nepretržitý tinitus a neskôr ataky vertiga,ktoré sa zmenili na časté problémy s koordináciou. Taktiež problémy s nespavostou,vyčerpanostou a úzkostou,bušením srdca ,čo vyústilo v panik ataky. Takže niekolko rokov liečený na panik atak,menierov syndrom/ vertigo a tinitus/ na bolesti klbov- preliečovaný nárazovo,bolesti chrbta tlmené liekmy na bolest. Dokázal som s tým fungovat a pomaly si zvykat,kedže všetky výsledky vyšetrení boli negatívne a môj stav prisúdený psychosomatickým problémom a odporúčaním na psych.ambulanciu. 

Podstúpil som všetky možné vyšetrenia ohladom môjho stavu, minul neskutočné peniaze,kedže žijem v zahraničí. Navštevoval som rôznych špecialistov a dokonca aj mastičkárov.Absolvoval som MRI tunel scan mozgu,dutín,krčnej chrbtice,krížovej chrbtice..všetko bez nálezu. Vyšetrenie SM negatívne, borelioza negatívna.

Pred pol rokom som skolaboval, po prevezení na Emergency diagnoza znela psychická vyčerpanost/ kedže som bol liečený na panickú poruchu,tak ako inak/ a tiež diagnostikovaná infecia na plúcach. Bol mi podaný liek na ukludnenie a recept na amoxicilín 1000mg na 7 dní :-) pri odchode. Ziadna hospitalizácia a ani záujem. 

Obrátil som sa neurologickú amb. Dr.Durovskej na Slovensku a čuduj sa svete diagnoza :

Chronická chlamýdiová infekcia s koindekciou Mykoplazma pneumoniae s imunodeficitom v špec.bunkovej imunite,bez poz.autoprotilátok

A teraz k liečbe: Amoxicilín 1000 mg 2 krát denne, každý druhý den Klaritromicín 500mg ráno a večer a Medoflucon 150 mg každý večer na podporu imunity Polyoxidonium injekčne raz týždenne

podporná liečba vit.B komplex, vit C, Chlorela a Enterosgel na detoxikáciu namiesto živ.uhlia

Po zahájení liečby, po 10 dnoch prišiel kolaps . Problém s vysokým tlakom,velmi rýchly pulz, krče-bolesti  žalúdku a zvracanie, vertigo a totálna slabost. Lečbu som prerušil, kedže som nebol schopný prijat dalšiu dávku Amox. a Klarit. nebol som schopný prijat ani pevnú stravu a nie ešte túto kombináciu. Kontaktoval som lekárku a bolo mi tel.povedané, že mám znížit dávky Amox.na 500 mg 2 krát den a obden Klarit.250mg ráno večer a Medoflucon z dôvodu nemožnosti rozdelenia tablety zanechat na plnej dennej dávke.

Chystám sa túto liečbu nasadit , no mám velké obavy či nie je stále príliš silná, kedže od posledného Herx.mám neustále zvýšený krvný tlak , cítim sa absolútne vyčerpaný a nie som schopný normálne fungovat

Vedel by mi niekto z Vás urgentne poradit? Privítam akúkolvek radu a skúsenost. Dakujem

 

 

 

 

 

pozri si texty k vitamínovým

pozri si texty k vitamínovým doplnkom a snaž sa z nich konzumovať čo najviac:

http://chlamydie.info/node/2483 sekcia doplnky

http://chlamydie.info/files/tabulkadoplnku.htm

http://www.chlamydie.info/node/4057

mali by aspoň čiastočne stlmiť herx.reakcie.

ďalšia vec je, či táto atb kombinácia od Ďurovskej je naozaj ideálna:

- amoxicillín bez laktobacilov ti môže veľmi rýchlo spôsobiť silné črevné problémy. Je bezpodmienečne nutné brať dostatok laktobacilov. Otázkou ale je, prečo Ďurovská trvá na potenciálne rizikovom amoxicilíne. Na chlamýdiové elementárne telieska zaberá rovnako dobre aj NAC a je navyše bez vedľajších účinkov. Na mykoplazmy amoxicilín neúčinkuje.

- klacid je dosť silný driák, ja som s ním mal podobné problémy po púhom týždni užívania - spomalenosť, únava, mozgová hmla. Alternatívou je prejsť na kombináciu doxycyklín+azitromycín, resp. doxy+roxitromycín.

- fluconazol taktiež spôsobuje silné reakcie, hlavne ak mal predtým človek rozsiahlejšiu candidovú infekciu.

pozri si tiež text o chlamýdiovej porfýrii, pre prípad, že by sa ťa to týkalo: http://chlamydie.info/node/2411

Osobne by som na detoxikáciu od porfyrínov doporučil radšej carbofit (aktivované rastilnné uhlie), užívať nalačno min. 2 hodiny od jedla aj antibiotík.

Pokiaľ to budeš psychicky zvládať, preštuduj si všetky texty z príručky k liečbe v oranžovej lište. Budú sa ti do budúcnosti hodiť.

WP od 05/2008. Mycopl.Pn,Cpn,EBV. Chronický únavový syndróm. Liečba:NAC,doxy,azi,tinidazol,vit.D 4000iu,plus opatrenia proti sekund.porfýrii. Výrazné zlepšenia po 3.r liečby. Po 6r WP stav takmer bezproblémový. V súčasnosti striedavo mierne relapsy

Tak na tuto zadost o radu se

Tak na tuto zadost o radu se neda neodpovedet, protoze me z toho co pisete trochu "zamrazilo"...reknu vam hned proc, je to jednoduche uvazovani z farmakologie: klaritromycin je v tele odbouravan enzymem CYP 3A ktery je v jatrech ale take ve streve...flukonazol(medoflukon) je silny inhibitor tohoto enzymu..vysledek je ten ( i vzhledem k dost dlouhe perzistenci obou techto leku v organismu) ze s tou genialni kombinaci jste se dostal do silne koncentrace klaritro v tele, rekla bych toxicke a vzhledem k tomu, ze se to muze projevit na prodlouzeni intervalu Q-R na srdecnim svalu tak bych si takto asi moc nezahravala s leky, jsou to zbrane kterymi  se musi zachazet velmi opatrne...a podekujte Panubohu, ze jste z toho vyvazl jen s vysokym tlakem.. Je videt, ze to srdicko vydrzelo. Takze ,prosim dalsi lecbu s medoflukonem bych si prozatim rozmyslela a tez bych se poradila na Vasem miste s nejakym dobrym kardiologem o pricine techto Vasich "kolapsu" Osobne psychosomatickou diagnozu delam jako posledni, kdyz uz se vyloucilo to podstatne...dr Durovska ma obrovskou zasluhu, ze Vam udelala diagnozu, ale s  touto kombinaci leku s ni nemohu souhlasit. Doufam, ze tento muj opravdu nechteny ale povinny prispevek opet nevzbudi vlnu nenavistnych komentaru, priste uz budu mlcet.

"...klaritromycin je v tele

"...klaritromycin je v tele odbouravan enzymem CYP 3A ktery je v jatrech ale take ve streve...flukonazol(medoflukon) je silny inhibitor tohoto enzymu.. vysledek je ten ( i vzhledem k dost dlouhe perzistenci obou techto leku v organismu) ze s tou genialni kombinaci jste se dostal do silne koncentrace klaritro v tele,..."

To je dost podstatná informace, já jen dodám, že ohledně chlamydií je třeba vůbec potupovat obezřetně a respektovat skutečnou zátěž tkání postiženého tímto patogenem a dávkování léků začít od malých po větší atd. v souladu s protokoly, ne začínat s velkými a ještě takovýmito kombinacemi rovnou. Viz Příručka k léčbě

citát ze SP

"...Jak můžeme vidět na cpnhelp.org, jsou reakce pacientů různé, některé jsou natolik hrozné, že pacienti přestanou brát antibiotika. To samozřejmě hatí záměr terapie. Je to velmi ošemetné a každý pacient se musí naučit poznat vlastní limity..."

 nebo 

"...Řeknu to ještě trochu jinak. Víme, že Cpn zabraňuje buněčné smrti hostitelské buňky tak, že hostitelská buňka zůstane živá a Cpn tak přežije. Pokud zabijete Cpn parazita, hostitelská buňka již není dále chráněna před svou přirozenou smrtí a cyklem výměny. Když zabijete více Cpn najednou, máte zde mnoho tělesných nebo orgánových buněk umírajících najednou. Bude nějakou dobu trvat než tyto buňky imunitní systém odstraní a nahradí přirozeným procesem výměny buněk. Toto je ve větším rozsahu to, co David Wheldon zaznamenal jako "symptomy vymírání" po pulsu Flagylem.

Takže, pokud velké množství jaterních buněk projde buněčnou smrtí najednou, pak se může vyskytnout selhání jater či jiné problémy s játry. Stejně tak, pokud velké množství imunitních buněk projde buněčnou smrtí, pak makrofágy a bílé krvinky zemřou a může se vyskytnout výrazná neutropenie (snížení bílých krvinek)..."  viz Posledni pozorovani doktora Strattona

a další viz např. Specialista z okruhu Vanderbiltu hovoří o léčbě Chlamydia pneumoniae

 

březen 2013 ukončení CAPu 

Fúha. No moc ste ma

Fúha. No moc ste ma nepotešili. Ten predlžený interval Q R znamená dočasný problém,alebo trvalí? 

Ako som spomínal, prišlo mi zle po 10 dnoch cca 2 hodiny od podania kombo Amox a Klaritro..odpadol som po prebudení som mal velmi rýchly pulz 125 a tlak 130/120 privolaná RZP ma odporúčila kontaktovat ošetrujúcu lekárku a pit vela tekutín,odpočívat, EKG mi merané nebolo.

Odvtedy mám stále rýchly pulz, cca 90-95 v klude, cítim sa velmi slabý a tlak na úrovni 135-140/ 90-95 ráno po prebudení 150-155/90-100 trvá to už týžden. Tak mám obavy. Môžu byt tieto následky trvalé,alebo len prechodné?Ci nebodaj niečo horšie.

A dakujem za Vaše info

Pulz máš fakt rýchleší 90-

Pulz máš fakt rýchleší 90- 95/min ., ak si mal kolaps a vtedy bol pulz 125/min .  a TK 130/120/ tak neviem či merali spravne alebo len digitalom / - tak to vyzerá skor ako vegetativne podmienené- t,j nie je to tá obavana porucha rytmu . na druhej strane - čo to bolo za   záchranarov , ked nespravili EKG . ved to je pri záchvate bušenia srdca i kolapse  najdolezitejsie-. a to by bol dokaz- pretože tachykardia vyvolana suhrou týchto liekov ma velmi špecifický a nezameniteľný EKG obraz- ale neboj sa- ak by si  aj mal predlženy QT interval/ QTc/ tak pri vysadení liekov .-alebo aspon jedneho z nich to vymizne pokial nemáš predispozciu/ no ak to nemal nikto v rodine  tak  je to uplne minimálne az zanedbatelne ale mysliet na to treba- no ajt tak si myslím , že pravda  je druhá možnsť a Michal má pravdu

Pri tachykardii typu TdP/ pri predlženom QTc by ti nikto pulz digitalnym tlakomerom neodmeral a ani prstami na ruke na zapasti nenahmatal - vtedy nehmatáš nič lebo to ide ccca 200/min  vidíš to len na EKG.

Problem  može byť u teba  vyssí tlak  možno len prechodne ale vzdy býva vyšší po zobudení . zobudíš sa nielen ty ale i tvoj neuroveget. systém a  produkujes adrenalin a zrýchly sa ti pulz i tlak . ak nie si trenovaný alebo si chorý/ napr i pri viroze  a to už nehovorím o borelke  a iných chron, infektoch kedy sa tvoj neuroveet. systém zmení a ty reagujes ako reagujes.

Neviem kolko más rokov aby som to vztiahla na kondíciu a vek- ale  TK Holter ti dá odpoved ako sa ti hýbe tlak počas dna i noci a či nahodou nepotrebujes i liečbu tlaku a jasne i inu diferencialnu diagnozu/ napr, vyšetrenie nadobličkových funkcii , ale to ti už dobrý internista urobí .A ak by ta liečil betablokátorom na zníženie tlaku a pulzu  tak  ten zabrani aj tej špecifickej poruche rytmu.

fakt je ten  že michal má pravdu a pri liečbe  s ATB v kombinovanej liečbe  toto všetko možeš zažívať ak tvoja mikrobiálna nálož je velka / teda si sa roky trápil a nikto ta neliečil a zrazu hura  rýchlo na to 

No tak už vieš toho vela , nechaj si to prejst hlavou a bude lepšie uvidiš

LEA6

Dakujem za odbornú radu.Velmi

Dakujem za odbornú radu.Velmi si toho cením.

Zatial som stále bez liečby, TK mierne klesol, cítim sa o niečo lepšie. Velmi sa mi zhoršil stav pleti na tvári , inak všetko ostatné sa vracia k pôvodnému stavu.

Kedže som pozit.na plúcne chlam.a na plucnu myk. a musím sa nejak liečit, zaujímal by ma váš názor a po prípade akým spôsobom /čo najšetrnejším/ by ste liečili Vy.

 

svadhi, já si myslím, ž je to

svadhi, já si myslím, ž je to životně důležitá poznámka. 

s jakými dalšími léky to může

s jakými dalšími léky to může takhle řádit?

antimykotika, antidiabetiká 

antimykotika, antidiabetiká  podavané peroralne , trickylické antidepresíva , makrolidové antibiotika- erythromycin, klarithromycin , azithromycin - u neho vačší pozor . ma dlhší biologický polčas . vylučuje sa niekolko dní- dlho udržuje hladinu a v liečbe borelky , chlamiek sa užívajú ovela vyššie dávky ako sa odporuča. napr. v prvý den 1000 mg  a potom . 2.- 5. deň- 500 mg, 5 dní pauza  a zopakovať  3 x .alebo 600/500 mg denne v prvý týžden - neskor už len v Pondelok, Stredu a v Piatok , ostatné dni v týždni  bez  AZI 

LEA6

"...a v liečbe borelky ,

"...a v liečbe borelky , chlamiek sa užívajú ovela vyššie dávky ako sa odporuča..." kdo, co doporučuje? 

 

 

"... napr. v prvý den 1000 mg a potom . 2.- 5. deň- 500 mg, 5 dní pauza a zopakovať 3 x .alebo 600/500 mg denne v prvý týžden - ..." kdo to doporučuje? 

 

 

 

 

březen 2013 ukončení CAPu 

Dávkovanie  AZI Po -1000-

Dávkovanie  AZI Po -1000- -Ut-500-ST-500-ŠT500- PIa- 500 mg -  potom 5 dní pauza  a t vštek 3 x  som mala od infektologa,

AZI 500/ alebo 600 mg denne  5  dní v týždni a potom  len Pondelok , streda a piatok - som mala  v AUG  ale už samozrejme  v kominácii  u mna  s MInocyklinom

LEA6

no právě, fluco -

no právě, fluco - antimykotikum, plus makrolidy. neberu fluco, bála jsem se kvůli játrům, další důvod k obavám? brala jsem sporanix, vyhnal zákalky z očí, ale trochu podusil kostní dřen.

 

 

Pegas, kombináciu ktorú

Pegas,

kombináciu ktorú uvadzaš užíva pomerne dosť veľkí počet pacientov Dr.D.,každý z lekárov  čo lieči tieto ochorenia - MCIDS ma svoje vlastné kombinácie ATB - Dr. D  má zrejme svojho rukovoditela v Amerike, iné kombinácie používaju lekári  v Augsburgu- každý má svoje výsledky.Mnohí  su organizovaní v ILADS- čo je doležite v protiváhe  proti IDSA!

Kombinácia antimykotika/ Flukonazol/ Medoflucon / s makrolidovými antibiotikami alebo antidiabetikami ale i inými liekmi  sposobujú predlženie  intervalu QT! !!- deporalizáciu a  repolarizáciu komor- pri predlžení tohto intervalu na EKG može vzniknuť riziko fatalnej poruchy rytmu / nehovoriac ešte o genetickej predispozícii/- Torsades de pointes - je to špecifická komorová tachykardia  spojená s bezvedomím ale i tragediou.Su popisované  hlavne vrodene  genetické syndromy ,ale i  liekové 

je nutné na liečbe  previesť EKG  a  prepočitať  QTc - korigovaný interval dľa  Basetovej  formuly / nie  strojove!!! / v prípade ťažkostí previesť EKG Holter - najlepšie  ked  to prevedie kardiolog ale  i niektorí internisti su v tomto orientovaní a doležite je  EKG nielen v  klude ale i pri námahe- t,j počas nosenia holtru/ monitoring EKG/ sa treba  viac  hýbať aby sa odkryla možna porucha

Stav  , ktorí popisuješ mi skor pripomína  vegetatívnu  poruchu pri nevolnosti - náhle zvýšenie  tlaku krvi a pulzov pri nevolnosti sposobenej či už podráždením žaludka alebo i kombináciou dobreho herxu na mohutnú liečbu pri  dlhoneliečenej bakteriálnej a mykotickej nákaze.

DR. D používa antimykotika na zdecystovanie borelii , Augsburg  to však neuznáva -. nazory su rozne.Každý  má svoje  subory pacientov a svoje  publikované výsledky.

Ja sama som tuto kombináciu mala a ver mi,  bolo mi strašne zle nevolno  a samozrejme som mala i  tebou popisované vegetatívne príznaky - bušenie srdca , nestabilný tlak  zavrat , ale hlavne nevolnosť  boelsť  žaludka  a nič som do seba nevedela dostať- GFS odhalilo zakrvácanie - petechie a buly na žaludku ale stav sa upravil po podávaní Venteru / spraví film na žaludku a  nedraždi sa  stravou , liekmi,  kyselinou / ale i v kombinácii  s omeprazolom  alebo famotidinom  - hoci tuto kombináciu lekári neodporúčaju . no mne bolo strašne zle / doležité nebrať naraz ale  s niekolkohodinovou pauzou/   no a samozrejme  som potom objavila tieto stranky a doplnila som doplnky  o ktorých mi vtedy nikto nepovedal/ vid doplnky tu /

Takže žiadna  panika -ale  1. EKG - preratať QTc 2. pri ťažkostiach EKG Holter , 3. TK Holter/ tlakový /  4. venovať sa žaludku  , strave  5. DOPLNKY 6. liečiť  zakladne  ochorenie - a to pokial nemáš kompletne  testy  serologické a  LTT Elispot test  je  naslepo naozaj ťažke  a preto možu vznikať taketo vyhrotené situácie u pacienta  a liečbu zavrhne

Ak je  pri tejto liečbe  QTc v norme  a nemení sa ani pri záťaži/ pozor u niekoho može byť predlžený v klude  a u niekoho naopak pri záťaži- to už závisí od genetiky- tak  tvoje ťažkosti  naozaj  suvisia s podraždením žaludka a herxom .

 

 

LEA6

Lea, omlouvam se za preklep

Lea, omlouvam se za preklep QR misto QT...vecer uz holt na to blbe vidim...jinak souhlasim s Vami popsanym postupem Ecg pro Pegase ...priste si promluvime treba i tom, co to dela kdyz si k tomu jeste nekdo vypije  stavu z grapefruitu. A dekuji za  Vas prispevek . Sv.

doplnok - oprava- moja

doplnok - oprava- moja kombinacia  bola  trochu ina .- ale klaritromycin a flukonazol tam bol . miesto AMO som mala plaquenyl- ale v tomto prípade  išlo vlastne o kombináciu KLARI a FLUKO, Amo - robí velku dysmikrobiu. prečítaj  čo ti napísal mmichal

LEA6

Ahoj Lea. Dakujem za info,aj

Ahoj Lea. Dakujem za info,aj ked pravdu povediac mám v tom tak trochu zmätok. A aj trošku problém so sústredením , ale to nie je u mna novinka v poslednom čase.

Smiem sa spýtat akou liečbou si začínala ty? Na úplnom začiatku? Aké lieky a dávkovanie? Dnes mám prvý den po vysadení, čo sa cítim trochu lepšie a príznaky sú miernejšie.TK trochu nižší. 

Pýtam sa, lebo je tu velmi vela info a nejak sa v tom neviem zorientovat a tiež preto, lebo nikde v protokole sa kombo s Amox nespomína, až s výnimkou starého SP. 

Tiež som sa na to pýtal mudr.D čo sa týka Amox. a NAC pri predpisovaní, v tom zmysle, že sa Amox.už nepoužíva a nahradzuje ho NAC, nepovedala mi síce prečo vybrala práve Amox.,ale bolo mi povedané, že ked chcem môžem užívat aj NAC ráno večer 600mg. Mal som z toho zmiešané pocity,ale urobil som ,ako povedala. Takže k tej kombo som bral aj NAC 600 mg I.0.I denne. Vraj po tomto kombe prejdem na iné lieky po 3 mesiacoch, teda na azi.

 

 

 

čo sa týka predpisovania

čo sa týka predpisovania amoxi od Ďurovskej. Myslím, že kedysi bolo amoxi oficiálne odporúčané smernicami ako liek prvej voľby pri liečbe chlamýdiového zápalu pľúc a zrejme preto ho Ďurovská používa. Možno tiež hraje rolu, že amoxi je lacné a hradené poisťovňou, zatiaľ čo NAC je v našich lekárňach hradené pacientom a strašne predražené a preto Ďurovská najprv predpisuje z pohľadu pacienta lacnejšiu variantu. Ale je to iba moja domnienka.

WP od 05/2008. Mycopl.Pn,Cpn,EBV. Chronický únavový syndróm. Liečba:NAC,doxy,azi,tinidazol,vit.D 4000iu,plus opatrenia proti sekund.porfýrii. Výrazné zlepšenia po 3.r liečby. Po 6r WP stav takmer bezproblémový. V súčasnosti striedavo mierne relapsy

Ahoj Michal. Zneje to

Ahoj Michal. Zneje to logicky,čo píšeš. Amox.udporúčaný smernicami ako prvá volba. 

Amoxi či je až tak lacné neviem, pretože ako som spomínal, ja nie som poistený na sk ,pretože žijem v zahraničí a tak si hradím všetko v plnej sume, vrátane liekov.Takže lekárka tento ohlad isto nebrala do úvahy.Za kombo na tri mesiace v zostave Amox.klar.Fluk.a dávkovaním ako som spomínal som platil 350 eu cca. NAC ako spomínaš kúpim v krajine v ktorej žijem/Irl./balenie 50 ks za 10 eur, neviem ako je tomu na sk.

Ja si skôr myslím, že skúša staršiu metodu osvedčenú u nás a až potom si trúfa nasadit iný protokol?? Neviem. Ved aj na Sk sa bežne lieči CPN, Myc.Pn s doxy,azi, podla toho ,čo je na nete. 

 

Ešte by som rád dodal, že mi

Ešte by som rád dodal, že mi bolo od nej povedané, že v tejto kombo a dávkovaní budem iba tri mesiace a potom zmena na atb Nac,azit.doxy. Nebolo mi vysvetlené prečo a na otázku , či nemôžem namiesto amox.použit NAC mi bolo povedané, že ak chcem, môžem užívat NAC 600mg ráno večer zároven s Amox. prišlo mi to trochu divné, ale kedže ona je špecialista a lekár , držal som sa jej dávkovaním. 

Uprimne skutočne si netrúfam na túto volbu, po tom čo som zažil a z čoho sa stále spamatávam. Cakaj som, že to nebude lahké,ale až takýto maraz skutočne nie. A taktiež po prečítaní rád a znalostí od vás, čo sa týka combo Klarit.a Fluko. a jeho možných a reálnych fatal.následkov na kardio , tak strácam aj posledné ilúzie odhodlanosti na túto liečbu

Prepač odpisujem už tretíkrat

Prepač odpisujem už tretíkrat ale vždy  zlyhá stranka   chlamýdii- takže  každy ma svoje osvedčené kombinacie- Dr, D má   svoje skusenosti a publikuje, na Slovensku je zaznavana , vraj travi ludi - lekarska obec to tvrdí ale výsledky má   .

Má nevýhodu -nema dobru možnosť laboratornu -.Nemože sa riadiť s CD 57 a LTT a tak sa lieči ťažko.

Iste sa odlišuje od lekárov z AUG maju lepšie možnosti komunikácie  medzi sebou i vo svete ,. viem m, že i ona  cestuje do USA tam ma zrejme  svojhio rukovoditela  a zrejme  každy  z ILADS má svoje osvedčené kombinácie- závisí od toho komu doveruješ.

 

 

LEA6

tak ak mate overene, ze

tak ak mate overene, ze chodieva do statov tak urcite niekto kto ju vedie je v ILADS...ibaze ani osnovy ILADS nie su nejake smerodatne, kedze kazdy doktor ma ako viete inu taktiku, zhodnu sa vsak svorne na jednom, borelioza a koinfekcie nie su ziaden cajicek ako tvrdi IDSA, co su travitelia a mrzatelia ludi...

It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog./05/12parasite killing/06/12start CAP11/12vitC10g/02/13hyperthermia/07/13detox(DMPS,EDTA,DMSA)vitC50g/10/13Buhner/11/13striebro/07/14 end CAP/11/14MMS/01/15RIFE

"Má nevýhodu -nema dobru

"Má nevýhodu -nema dobru možnosť laboratornu -.Nemože sa riadiť s CD 57 a LTT a tak sa lieči ťažko."

...toto ale nie je pravda, píšem to tu preto, lebo je to tak trocha dezinformácia. Všetky LTT testy, ktoré robí Ausburg ona vie zabezpečiť, výsledok do týždňa. Rovnako CD57 či už v Ausburgu, či na SK. Problém je, že žiadna poisťovňa u nej liečbu nehradí, na rozdiel od Klubala, ktorý píše lieky na poisťovne v ČR. Takže bez ohľadu na to, či si na SK poistený, či nie, si lieky človek hradí sám. Ak pacient nájde imunológa, ktorý mu urobí kompletné testy imunity a je ochotný ho počas liečby pretestovávať a predpísať aj imunopodpornú liečbu, tak to ide na poisťovňu. Ak ho pacient nemá a chce tieto testy mať, ona mu ich zabezpečí s tým, že si ich musí sám zaplatiť, pretože jej to poisťovne neuhradia. CD57 si ako samoplátca môže dať človek už otestovať vo viacerých labákoch na SK.

Pokiaľ má človek silné reakcie na jej protokol, tak to nie je nikdy o jednej chlamke a jednej mykoplazme niekde v hornom dýchacom trakte. Preto na žačiatku je dobré urobiť obe chlamídie, prípadne aj bartonelu. Keďže testy sú dosť drahé a aj tak odhalia len pár baktérií, či vírusov, pričom človek môže mať aj kadečo iné, na čo práve ATB kombo účinkuje...yersínie, helikobaky, ureaplazmy, CMV,....tak ona ani pacientov nenúti k širokospektrálnemu testovaniu, načo aj, že.

Podstatná je klinika, reakcie na protokol- ak sú silné, tak to nie je o pomalej chronicite, ale o akútnej infekcií a vtedy treba ubrať a ísť polovičné dávky. Ako najpodstatnejší je asi vývoj imunity. Ten však nemá zmysel testovať každú chvíľu. Tak rok na cape a hlavne !!! na cape s hexovaním - toto zdôrazňujem!!!a potom otestovať, alebo, ak človek ide silnú kombináciu a zvláda ju, tak po polroku by to mohlo niečo ukázať. Podľa toho, ako rýchlo sa imunita zlepšuje, sa dá veľa zistiť. Testy imunity stoja totiž cca 600€, takže ani imunolog ich nebude ochotný robiť každý mesiac a ani to nemá význam. Ja mám imunoložku, ktorá má viacero pacientov od Dr.D a ona už zo skúseností doporučuje až rok. Mne robila testy po 3/4 roku opäť, vzhľadom na moju silnú kombináciu ATB. V globále sa mi imunita zlepšila vo všetkých parametroch, čomu nebola prekvapená, asi to má tak u viacerých jej pacientov.

To, že ju tunajší lekári zaznávajú je len dovtedy, kým sami nezačnú mať problém a len naoko, pred pacientom, ktorého liečiť oni sami nevedia. Keď sa však sami dostanú do stavu problematického žitia, tak tí, ktorí o chlamkách niečo aj vedia sa stávajú jej pacientami, alebo si nadrzo píšu lieky na svojich pacientov na poisťovne. To je práve tá irónia.

ešte pridám ďalšiu možnosť.

ešte pridám ďalšiu možnosť. Nijako tým nespochybňujem to čo trvdí vyššie Svadhi.

píšeš: "Po zahájení liečby, po 10 dnoch prišiel kolaps . Problém s vysokým tlakom,velmi rýchly pulz, krče-bolesti  žalúdku a zvracanie, vertigo a totálna slabost."

Takýmto spôsobom sa môžu prejaviť dve veci:

1. prudký výron porfyrínov z chlamýdiami infikovaných buniek. Tento výron porfyrínov môže byť priamo zosilnený v dôsledku snahy o metabolizáciu liekov, špeciálne Klacidu a Fluconazolu:

2. varianta druhá: môže sa jednať o "herx" reakciu na nerotoxíny z premnoženej candidy. Tá sa mohla premnožiť v črevách v dôsledku užívania amoxi a fluconazol ju likviduje, ale za cenu masívneho uvoľňovania acetaldehydu do krvi. Ten sa prejavuje motaním hlavy, malátnosťou, pocitom opitosti, zvracaním.

A samozrejme to môže byť aj čosi ďalšie. Problém je, že všetky tieto príčiny majú veĺmi podobné príznaky a je ťažké posúdiť, čo konkrétne je tou primárnou príčinou.

Osobne ťa nechcem nejak ovplyvňovať, ale ja osobne by som do kombinácie amoxy-klacid-fluco nešiel. Ak máš infekciu chlamýdie+mykoplazmy, ja osobne by som šiel miernejší protokol NAC+doxy+azi (alebo roxi) a počkal, ako budem znášať túto kombináciu a až potom uvažoval o pridávaní fluconazolu.

Ešte doplním moju skúsenosť. Som už veterán v rámci liečby, a reakcie na liečbu sú oproti začiatkom veľmi mierne. Ale napriek tomu nevydržím viac než 7 dní fluconazolu v kuse. A kedysi som mal problém zvládnuť aj jednu 150mg tabletu fluca.

WP od 05/2008. Mycopl.Pn,Cpn,EBV. Chronický únavový syndróm. Liečba:NAC,doxy,azi,tinidazol,vit.D 4000iu,plus opatrenia proti sekund.porfýrii. Výrazné zlepšenia po 3.r liečby. Po 6r WP stav takmer bezproblémový. V súčasnosti striedavo mierne relapsy

No myslím , že sme sa tu

No myslím , že sme sa tu zlieli ako osy  a mileho Pegassa  sme uplne ochromili mudrosťami ale je to tak!

Tak fajn, že ste zase všetci tam, kde mate byť a kde vas potrebuju.

LEA6

pre úplnosť doplním ešte

pre úplnosť doplním ešte toto: Skúsenosti ľudí s reakciami na Klacid: http://www.chlamydie.info/node/3621

WP od 05/2008. Mycopl.Pn,Cpn,EBV. Chronický únavový syndróm. Liečba:NAC,doxy,azi,tinidazol,vit.D 4000iu,plus opatrenia proti sekund.porfýrii. Výrazné zlepšenia po 3.r liečby. Po 6r WP stav takmer bezproblémový. V súčasnosti striedavo mierne relapsy

Ja by som vysadila Amoxi a

Ja by som vysadila Amoxi a nasadila Solmucol. Kto ma problem s intoleranciami, tak ma problem aj s NACom. Ale je len tip na alternativu. A antimykotikum (fluka), tie by som teraz vyrazne zredukovala. Mozno na 1-2 krat tyzdenne a max 150. Inak ti vela ludi dobre poradilo. Pri takejto reakcii,  by som sla min davky vsetkych atb, vcetne mykotik a pomaly nabeh. S tymto ma viacero pacientov od Durovskej na zaciatku problem, ze tieto vysoke pecky v uvode neda. A urcite teraz by som aj Chlorelu vysadila. Tu az potom..

Lea6,

myslis, ze Nalcrom splni rovnaky ucel, ako Vertron? (Mam Nalcrom doma, Vertron nie). Pripadne, ktory z nich je lepsi/hrosi? Vdaka.. 

Kika - myslíš natrium

Kika - myslíš natrium cromoglykatum ? / píš prosím ta chemiocké zloženie  nie názov  - alebo obe / je na stabilizáciu žírnych buniek a používaju ho alergologovia pri alergiách asthmach ... to  druhe nepoznám nevedela som to ani vyguglit ja hovorím o lieku VENTER- sukralfát . používa sa u vredového ochorenia žaludka dvanastorníka.

 

LEA6

Podle mě to nemusí být od

Podle mě to nemusí být od léků, ale od bakterií. Já jsem se neléčila a měla jsem vždy záchvat tlaku v dolní části průdušnice. Bílo před očima, v hlavě zemětřesení, nával do hlavy. Když se člověk nemůže nadechnout delší dobu, jako vůbec, tak srdce začne makat, aby uchovalo co nejvíc funkcí. Třeba při znisané průdušnici do sebe moc kyslíku nedostanete. No, nejvhodnější by bylo poradit se s lékařkou o vhodnosti užívání této kombinace, ale já myslím, že si je spíš pěkně nakop.

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

Powered by Drupal - Modified by Danger4k