Játra - výsledky testů

Chcela by som sa spýtať skúsenejších kolegov o radu - bola som na kontrole po 3 mesiacoch na WP a zistili mi zvýšené jaterní testy:

> S-Bilirubín - 9,80 (0,00-21,00) >

> S-AST - zvýšené -1,19 (0,10-0,52) >

> S-ALT - zvýšené - 2,33 (0,05-0,52) >

> S-GMT - hraničné - 0,63 (0,03-0,63) >

> S-ALP - 1,02 (0,42-1,67). >

Prejde mi to? Protokol nechcem prerušiť, ale bolí ma ľavý bok, nasadila som si essentiale forte. Dočítala som sa, že na choré játra sa nesmú jablká, no a tie posledných 15 let ja nemusím. Žeby tie potvory boli aj tam?

Mno to by ti mel rici

Mno to by ti mel rici lekar, nakolik je to zavazne zvyseni jaternich testu a jestli mas prerusit. Co na to rikal? Myslim, ze Jan taky jednou asi na tyden prerusoval a bral jen NAC a leky na jatra, kdyz se mu zvedly jaterky. Mrchy sidli v sude, i v jatrech, dukazem toho je, ze jaterky se temer vsem zlepsuji v dlouhodobem horizontu. Jinak jatra jsou napravo, ne na levo, tak jestli te boli levy bok, je to z neceho jineho. 

Na Wheldonove protokolu od 02/2006 pro Cpn a Mycoplasmata, unavovy syndrom, fibromyalgii, bolesti kloubu, intestinalni potize a milion dalsich problemu..

Na Wheldonove/Strattonove protokolu od 02/2006 do 10/2011 pro tezky unavovy syndrom, fibromyalgii, bolesti kloubu, intestinalni potize a milion dalsich problemu..

No teď je máš

No teď je máš zvýšené, to je fakt. Ale otázka je, jaké jsi je měla před tím. Před léčbou. Čo ked si je mala pred tim ještě vyšší? Kdys na nich byla naposledy a s jakými výsledky? Chce to vždycky sledovat ve vývoji. Takhle vytržené z kontextu to má slabou vypovídací hodnotu.

 

Pred liečbou som

Pred liečbou som mala ALT 0,63, iné O.K. Doktorka mi nepovedala nič, len oči prevalila, keď som povedala že liečbu nepreruším, tak že mi dá Flavobion, čo som odmietla. Preto ma ani nikam neposlala a essential som si kúpila za vlastné lebo u nás to môže predpísať len gastroenterológ. KOnzultovala som to aj s druhým lekárom, čo mi píše wheldona (mám dvoch lekárov čo mi píšu protokol), a ten povedal, že to je v pohode a nemám sa tým zaťažovať, že sa to spraví. Ale už dva týždne sa to nespravuje. Mám ísť tej gastro.. keď viem, že to mám od ATB čo som jedla v lete pred WP?   

Chronic. CPN, borelia, dlhoročná bolesť srdca, alergie, dutiny, astma, úzkosť WP 9/7/2007 doxi+azi

Chronic. CPN, borelia, dlhoročná bolesť srdca, alergie, dutiny, astma, úzkosť WP 9/7/2007 doxi+azi

Ahoj Majko,mně se taky

Ahoj Majko,mně se taky zvedly jaterky na skoro stejné hodnoty jako je máš Ty.Samozřejmě,že jsem začala taky bláznit,ptala jsem se na gastru,kde mně řekli vysadit ATB a užívat Essentiale.Ještě asi 14 dní jsem bojovala a ATB užívala.Po novém zkontrolování jaterek došlo k dalšímu vzestupu a já jsem tedy přestala ATB užívat.Od té doby jsem polítala různé homeopaty včetně Institutu Jonáše,ale problémy,které byly při ATB v jakýchsi mezích, se zhoršily a teď právě užívám Ampicilin 2x 1 g a přemýšlím jak dál.V úterý jsem byla vykázána od neurologa,s tím,že organicky se nic neprokázalo ať beru antidepresiva,že se to zlepší.Psychika na bodu mrazu a jaterní testy výstavní.Drž se.Na Wheldonově protokolu od 3/2007 pro závratě,zastřené vědomí,bolesti svalových úponů,mlhavé vidění,časté krvácení do bělma ve vnitřním koutku levého oka,pocity nestability,brnění na různých částech těla atd.

 

Na Wheldonově protokolu od 3/2007 pro závratě,zastřené vědomí,bolesti svalových úponů,mlhavé vidění,časté krvácení do bělma ve vnitřním koutku levého oka,pocity nestability,brnění na různých částech těla atd.

Flavobion ber,  dej si

Flavobion ber,  dej si pauzu od ATB, než ho dobaštíš.

Jan

Na Wheldonovu protokolu od 12/2005 pro Cpn; chronický únavový syndrom, fibromyalgie, vysoký tlak, závratě, opakované infekty HCD i DCD, uší, VAS, parestézie a bolesti DK, průjmy, křeče a zažívací potíže ...6. 2007 zlepšení ve všem

březen 2013 ukončení CAPu 

 Ahoj Majko už jsem ti

 Ahoj Majko už jsem ti odpovídal v inboxu, já mám od roku 1991 chronický zánět jater, wheldona jsem začal v červnu a na testech jsem byl na konci května a pak na konci srpna a no nové jedu teď na konci října.Testy v květnu jsem měl horší než v srpnu, po 3 měsících atb...Jediné co jsem měl zvýšené bylo GMT 3,2 a můj gastro, který je velký odborník a přednáší i v cizině, říkal,že je to ok...ať v klidu pokračuji dále....Ono je těžké říci, zda je to jen díky atb, nebo zda za to mohou ty mrchy, v mém případě borelky....či vyplavování toxinů.Ale daleko lepší je léčit příčinu problému a ne potíže vyvolané tou příčinou.TeĎ 25.10 jedu na kontrolní testy a mám za sebou 2 pulsy Enti,tak jsem zvědav co na to má játra,ale cítím se ok....Jezdím dle doporučení mého gastro na kontroly jednou za 2,3 měsíce, pro jistotu.

Neboj,buď v klidu, užívej Essentiale Forte 3 krát denně, 

stejně jako já a bude to ok!!!

 

Milan 

 

Na Wheldonově protokolu od 6.6.2007 a to pro chronickou boreliozu garinii i afzeli, dále pro bolest u srdce, bolest a motání hlavy, tiky ve svalech,bolesti kloubů, otoky podpaží a podkolení a jiné...

Na Wheldonově protokolu od 6.6.2007 a to pro chronickou boreliozu garinii i afzeli, dále pro bolest u srdce, bolest a motání hlavy, tiky ve svalech,bolesti kloubů, otoky podpaží a podkolení a jiné...

Jatra maji obrovskou

Jatra maji obrovskou schopnost regenerace, myslim ze je dulezitejsi vybit ty mrchy a potom se soustredit na regeneraci jater....  moje mamka mela jatra z temer 90% kaput a zregenerovali se ji naprosto kompletne.... takze bych se tech jaterek tolik nedesila...

 

Na Wheldonove protokolu od 02/2007 pro chronicke bolesti v podbrisku (recidivujici zanety adnex), chronicky unavovy syndrom, bolesti zad, a dalsi problemy,...200mg doxy,po-st-pa 250mg azi, 1200mg NAC,1250mg metro pulzy..

Na Wheldonove protokolu od 02/2007 pro chronicke bolesti v podbrisku (recidivujici zanety adnex), chronicky unavovy syndrom, bolesti zad, a dalsi problemy,...200mg doxy,po-st-pa 250mg azi, 2400mg NAC,1250mg metro pulzy.od 02/2010 misto doxy 100mg mino

No, to by mě zajímalo, co

No, to by mě zajímalo, co bylo to "kaput" a jak se dokázala zregenerovat. 

Na Wheldonovu protokolu od rijna 2006 pro chlamydii pneumoniae a trachomatis ( problemy s ocima, ochrnovani, vyrazna unava, horecky )

Na Wheldonovu protokolu od rijna 2006 pro chlamydii pneumoniae a trachomatis ( problemy s ocima, ochrnovani, vyrazna unava, horecky )

 No napichli ji v

 No napichli ji v nemocnici pri jednom zakroku zloutenku, k dr. se dostala ve stavu kdyz uz temer 90%jater nefungovalo, hodnoty jaterek sileny (dalo by se nekde vystrachat), trvalo to dlouho (3mesice v nemocnici) a rok prisny diety, flavobion, lipovitan ale dnes je uplne v pohode....  to rikam proste jen jako dukaz toho ze jatra maji opravdu velikou schopnost regenerace...

Na Wheldonove protokolu od 02/2007 pro chronicke bolesti v podbrisku (recidivujici zanety adnex), chronicky unavovy syndrom, bolesti zad, a dalsi problemy,...200mg doxy,po-st-pa 250mg azi, 1200mg NAC,1250mg metro pulzy..

Na Wheldonove protokolu od 02/2007 pro chronicke bolesti v podbrisku (recidivujici zanety adnex), chronicky unavovy syndrom, bolesti zad, a dalsi problemy,...200mg doxy,po-st-pa 250mg azi, 2400mg NAC,1250mg metro pulzy.od 02/2010 misto doxy 100mg mino

 Ahojky...užívám

 Ahojky...užívám Esentiale Forte a myslíte si,že mohu při WP ještě brát na posílení jater Lipovitan nebo že ACC a Essentiale stačí????

Na Wheldonově protokolu od 6.6.2007 a to pro chronickou boreliozu garinii i afzeli, dále pro bolest u srdce, bolest a motání hlavy, tiky ve svalech,bolesti kloubů, otoky podpaží a podkolení a jiné...

Na Wheldonově protokolu od 6.6.2007 a to pro chronickou boreliozu garinii i afzeli, dále pro bolest u srdce, bolest a motání hlavy, tiky ve svalech,bolesti kloubů, otoky podpaží a podkolení a jiné...

On Srpen 22nd, 2007

Zdravím,
chci se zeptat, léčím se na chlamydie, beru 3x denně Salazopyrin, 1x
denně Movalis, každý měsíc chodím na odběry krve, moči - dělají testy.
Dneska sem se dozvěděl že mám u jaterních testů hodnotu AST 15,96
(normál je do 0,67) co to znamená? Jistě máte nějaké zkušenosti. K
revamtoložce jdu až 14.9. Částečné výsledky znám už dnes od partnerky
, děkuji klidně pište na v.fialka@seznam.cz


To znamena jedno, ze te leci lekari a nic o tom nevedi. DOporucuji ti najet na protokol, kde doplnky chrani jatra.

WP od 26.6.2007 pro stale se opakujici zanety HCD, migreny, bolesti
zad, chronicky unavovy syndrom, problemy s dychanim, zhorseni zraku a
dalsi problemy

když jsem začala mít problémy, nasadili mi také 3x denně salazopyrin.Brala tak čtyři měsíce. A efekt? NULOVY!ale mně to napsali na zvysene CRP a rev. faktor, nechápu zda to tobě napsali přímo na chlam? snad ne..?

Hlavne ty hodnoty by mel

Hlavne ty hodnoty by mel lekar urychlene resit, pokud jsou pravdive, driv, nez najedes na jakoukoliv lecbu...Kdyz te sleduji, tak snad uz to resi.

Na Wheldonove protokolu od 02/2006 pro Cpn a Mycoplasmata, unavovy syndrom, fibromyalgii, bolesti kloubu, intestinalni potize a milion dalsich problemu..

 

 


Ďalšia užitočná

Ďalšia užitočná diskusia k téme:

Vysoký bilirubin, poradíte prosím?

WP od 05/2008. Mycopl.Pn,Cpn,EBV. Chronický únavový syndróm. Liečba:NAC,doxy,azi,tinidazol,vit.D 4000iu,plus opatrenia proti sekund.porfýrii. Výrazné zlepšenia po 3.r liečby. Po 6r WP stav takmer bezproblémový. V súčasnosti striedavo mierne relapsy

Inak, čo sa týka

Inak, čo sa týka závažnosti zvýšenia hodnôt pečeňových testov, z fragmentovaných správ v rôznych diskusiách mi vyšli takéto hodnoty:

- do dvojnásobku horného limitu, t.j. ca 1,6 nie je treba sa výraznejšie znepokojovať, stačí pravidelne opakovať testy.

- pri hodnotách okolo 3 je človek stále schopný relatívne bezproblémovo fungovať, ale v tomto stave už by sa mal pristúpiť k opatreniam na ochranu pečene (zmena stravy, zákaz alkoholu, lieky na regeneráciu pečene atď)

- hodnoty okolo 6 sú už vážnym stavom zrelým na hospitalizáciu.

- hodnoty nad 11 sú na hranici ohrozenia života

(Berte tie čísla iba orientačne, zdroje už neviem dohľadať a beztak by ich bolo vhodné brať s rezervou)

Moja vlastná skúsenosť bola, že som mal ALT niekde medzi 2,1-2,4 a cítil som sa už tak zle, že som radšej dočasne prerušil protokol.

WP od 05/2008. Mycopl.Pn,Cpn,EBV. Chronický únavový syndróm. Liečba:NAC,doxy,azi,tinidazol,vit.D 4000iu,plus opatrenia proti sekund.porfýrii. Výrazné zlepšenia po 3.r liečby. Po 6r WP stav takmer bezproblémový. V súčasnosti striedavo mierne relapsy

citim jatra trosku

citim jatra trosku pobolievat uz cez tyzden, ale nechcem nic nejako obmedzovat...dalsie jaterky az tak o 3 tyzdne ma cakaju a vysledok bude neskor tak sa chcem aj tak spytat ci nemate este k tym beznym pripravkom nejake babickyne rady? dik

-Lyme disease(borrel, mycopl ,chlam pneu, yersinia, ehrlichia, bartonella?), staph, ebv, hsv, cmv, candida, heavy metals, leaky gut...a s tym spojene problemy. /It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog./

It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog./05/12parasite killing/06/12start CAP11/12vitC10g/02/13hyperthermia/07/13detox(DMPS,EDTA,DMSA)vitC50g/10/13Buhner/11/13striebro/07/14 end CAP/11/14MMS/01/15RIFE

Dobrej je Transmetil, ale je

Dobrej je Transmetil, ale je na Rp. Možná se dá sehnat i jinak, nevím

A co na ty jatra beres?Na

A co na ty jatra beres?

Na Wheldonove/Strattonove protokolu od 02/2006 do 10/2011 pro tezky unavovy syndrom, fibromyalgii, bolesti kloubu, intestinalni potize a milion dalsich problemu..
Na Wheldonove/Strattonove protokolu od 02/2006 do 10/2011 pro tezky unavovy syndrom, fibromyalgii, bolesti kloubu, intestinalni potize a milion dalsich problemu..

tak momentalne Liver Tone

tak momentalne Liver Tone detox formula od swansonu 2xdenne http://www.swansonvitamins.com/SWU761/ItemDetail a semtam nejaky nemecky Hepar-SL Forte

-Lyme disease(borrel, mycopl ,chlam pneu, yersinia, ehrlichia, bartonella?), staph, ebv, hsv, cmv, candida, heavy metals, leaky gut...a s tym spojene problemy. /It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog./

It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog./05/12parasite killing/06/12start CAP11/12vitC10g/02/13hyperthermia/07/13detox(DMPS,EDTA,DMSA)vitC50g/10/13Buhner/11/13striebro/07/14 end CAP/11/14MMS/01/15RIFE

no a NAC 1200mg

no a NAC 1200mg samozrejme

-Lyme disease(borrel, mycopl ,chlam pneu, yersinia, ehrlichia, bartonella?), staph, ebv, hsv, cmv, candida, heavy metals, leaky gut...a s tym spojene problemy. /It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog./

It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog./05/12parasite killing/06/12start CAP11/12vitC10g/02/13hyperthermia/07/13detox(DMPS,EDTA,DMSA)vitC50g/10/13Buhner/11/13striebro/07/14 end CAP/11/14MMS/01/15RIFE

essential forte,

essential forte, ostropestrec muzes zkusit, jinak jatra vetsinou neboli, spis boli to okolo nebo zlucnik atd.

Na Wheldonove/Strattonove protokolu od 02/2006 do 10/2011 pro tezky unavovy syndrom, fibromyalgii, bolesti kloubu, intestinalni potize a milion dalsich problemu..
Na Wheldonove/Strattonove protokolu od 02/2006 do 10/2011 pro tezky unavovy syndrom, fibromyalgii, bolesti kloubu, intestinalni potize a milion dalsich problemu..

takze zlcnik je pobliz? :) a

takze zlcnik je pobliz? :) a ten sa sleduje len cez sono? ci sa zvacsil abo ako?

-Lyme disease(borrel, mycopl ,chlam pneu, yersinia, ehrlichia, bartonella?), staph, ebv, hsv, cmv, candida, heavy metals, leaky gut...a s tym spojene problemy. /It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog./

It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog./05/12parasite killing/06/12start CAP11/12vitC10g/02/13hyperthermia/07/13detox(DMPS,EDTA,DMSA)vitC50g/10/13Buhner/11/13striebro/07/14 end CAP/11/14MMS/01/15RIFE

ano je pobliz a vetsinou se

ano je pobliz a vetsinou se sleduje pres sono, jestli jsou tam nejake zmeny, taky to vetsinou prejde, kdyz je to z atb
jinak viz.
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDlu%C4%8Dn%C3%ADk

Na Wheldonove/Strattonove protokolu od 02/2006 do 10/2011 pro tezky unavovy syndrom, fibromyalgii, bolesti kloubu, intestinalni potize a milion dalsich problemu..
Na Wheldonove/Strattonove protokolu od 02/2006 do 10/2011 pro tezky unavovy syndrom, fibromyalgii, bolesti kloubu, intestinalni potize a milion dalsich problemu..

ok to ma trosku ukludnilo, v

ok to ma trosku ukludnilo, v prvom rade, ze jatra nebolia a v druhom rade, ze sa zlcnik casom ukludni. faktom je, ze som do toho do seba fakt rval v poslednu dobu, takze sa necudujem, ale uz zvolnujem tempo...combo s flucom ma velmi posuva, otazne je ale ci itraconazole nema nizsiu toxicitu a vacsi ucinok na to, co ma po stranke plesni a hub zatazuje, co by bola fajn alternativa nasledne skusit...uvidime, prejdename s LLMD

-Lyme disease(borrel, mycopl ,chlam pneu, yersinia, ehrlichia, bartonella?), staph, ebv, hsv, cmv, candida, heavy metals, leaky gut...a s tym spojene problemy. /It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog./

It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog./05/12parasite killing/06/12start CAP11/12vitC10g/02/13hyperthermia/07/13detox(DMPS,EDTA,DMSA)vitC50g/10/13Buhner/11/13striebro/07/14 end CAP/11/14MMS/01/15RIFE

inak ta poloha by mohla

inak ta poloha by mohla sediet podla toho wiki obrazku. nastudujem si cez den nieco o zlcniku. dik Adri

-Lyme disease(borrel, mycopl ,chlam pneu, yersinia, ehrlichia, bartonella?), staph, ebv, hsv, cmv, candida, heavy metals, leaky gut...a s tym spojene problemy. /It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog./

It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog./05/12parasite killing/06/12start CAP11/12vitC10g/02/13hyperthermia/07/13detox(DMPS,EDTA,DMSA)vitC50g/10/13Buhner/11/13striebro/07/14 end CAP/11/14MMS/01/15RIFE

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".

Powered by Drupal - Modified by Danger4k